Joulukalenterin luukku 17: pikkujoulut Tallinnassa

Eletään viimeistä pikkujouluviikonloppua ennen joulua. Meillä ei pikkujouluja olekaan ollut, mutta ei kuitenkaan ilman pikkujouluja olla. Laadimme nimittäin itsellemme sopivan sellaisen!

Aamulla laiva toi meidät Tallinnaan! Tämä on tuttu kaupunki. Navigointi on sujuvaa ja kieltäkin vähän osataan. Tänään pääasiassa ulkoilua ja sopivasti vatsan täytettä siinä lomassa. Täällä on talvi. Lunta maassa ja pakkasta.

Lounasta syötiin Viru-keskuksessa jossa maistettiin maukkaita täytettyjä tšebureki-leipiä. Toisessa fetaa ja pinaattia ja toisessa juustoa ja tomaattia. Veivät kielen mennessään. Näitä kannattaa kokeilla!

Uzbekistanilaisen keittiön herkkuja tšebureki-leipiä ranskankermalla ja salsakastikkeella Samsa Family Bakersissa

Lounaan jälkeen ulkoiltiin Kadriorgiin, jossa tutustuttiin Kumun näyttelyihin. Puistoalue on kaunis ja siellä risteilee useita ulkoilureittejä. Kyllä talvinen Tallinna osaa olla kaunis!

Museovisiitin jälkeen pysähdyttiin Kadriorgin puiston reunassa sijaitsevaan Katharinentalin kahvilaan, jossa edelliselläkin vierailulla poikettiin. Tällä kertaa kahvin kanssa maistui herkullinen inglise jõulukeeks eli englantilainen hedelmäkakku! Se suli suuhun.

Kadriorgin alue on upea päiväkohde ympäri vuoden. Kesällä puistoalueella voi nauttia piknikiä. Mutta nyt glögin äärelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s