Toinen koronavappu

Aurinko helli tänään piknikillä vapusta nauttivia kansalaisia, vaikka viranomaiset edelleen suosittivat pitämään juhlinnan pienen piirin juttuna. Me keskityimme ihan vain olemaan kahden. Ulkoilimme ja nautimme luonnosta ja sen heräämisestä talven jälkeen. Ja kotona sitten nautittiin munkeista ja simasta, itsetehdyistä tietysti 🙂

Luonto on tosiaan herännyt talviunestaan tässä viime viikkojen aikana. Osittain varmasti huhtikuun alun lämpöpiikin vuoksi. Nyt onkin sitten ollut normaalia vähän viileämpää ja öisin on täällä etelässäkin ollut pakkasta. Mutta kevään ensimmäiset kukkijat jo monessa paikassa näkyvät. Puistot ovat väärällään sinililjoja, kevättähtiä ja narsisseja. Luonnossa on valtavia valkoisia mättäitä, kun valkovuokot kukkivat kilvan. Naapurikorttelissa näin jopa näsiän kukassa keskellä kukkapenkkiä – onkohan siellä tiedossa, että näsiä on erittäin myrkyllinen kasvi.

Ulkoilun jälkeen maistuivat itsetehdyt munkit itsetehdyn siman kanssa. Olikin eka kerta, kun siman alusta loppuun tein. Erittäin hyvää tuli. Reseptistä on tarkemmin edellisessä postauksessa. Ja jostain taisin taannoin reseptejä etsiessäni lukea, että alunperin sima oli yleisesti ympäri vuoden nautittu kesäjuoma, eikä pelkästään vapun aikaan rajoittunut sen nauttiminen. Ehkä jotain versiosta simasta pitää tehdä myöhemmin kesällä.

Iloista vappua!

Iloista vappua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s