Korvapuustipäivä täällä taas

Jaa mikä? Vuodesta 2006 lähtien on 4. lokakuuta ollut virallinen korvapuustipäivä. Tämä juhla on monen muun perinteen lailla tullut meille rakkaasta länsinaapurista Ruotsista, jossa sitä on juhlittu jo vuodesta 1999.

Meillä on ollut tapana joko käydä jossain nauttimassa herkulliset pullat tai leipoa ne itse. Jo tuossa viikolla tein päätöksen, että pullat tulevat omasta keittiöstä tällä kertaa. Koronan vuoksi ei suuremmin innosta lähteä nyt seikkailemaan kaupungille. Ja kun tuorehiivankin olin jo paria päivää aiemmin hakenut kaupasta, niin miksi muuttaa suunnitelmia. Tällä kertaa meinasivat puustit tosin jäädä leipomatta, kun oli ohjelmaa jos jonkinmoista.

Tässä ollaan viime syksynä Tukholmassa Vete-Kattenissa nauttimassa herkullisia pullia korvapuustipäivänä.
Tällaisia ”kanelipullakampoja” tein joskus viime talvena. Hauska leikitellä taikinan kanssa ja loihtia pullista vähän tavallisesta poikkeavia muotoja.

Viimeksi tein puolen litran taikinan ja siitä tuli niin kamalasti, että tällä kertaa puolitin ohjeen. Taikinasta tuli tällä kertaa pellillinen muotopuolia herkkuja. Resepti ei vielä tule takaraivosta, mutta Pirkan hyväksi havaitulla ohjeella on ennenkin onnistunut. Kardemummaa taisi tulla vähän enemmän kuin ohjeessa, koska pullassa sitä pitää olla riittävästi.

Tässä tämän vuoden herkkuja. Kuvakulma valittu tarkoituksella näin, koska pääosa pullista oli enemmän ja vähemmän muotopuolia 😂

Tässä jo samalla mietin seuraavan kerran leipoisi. Se kun on niin mukavaa hommaa ☺️

Mukavia leipomishetkiä!

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s