Loppiaissunnuntai

Monessa taloudessa joulu päättyy viimeistään loppiaisena, kun kuusi kannetaan pihalle. Meillä kuusi voi edelleen sen verran hyvin, että se saa vielä viikon ilostuttaa meitä. Vanha sananlasku kuuluukin ”Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi.

Nuutinpäivänä sitten viimeistään puretaan koristeet laatikoihin ja viedään kuusi ulos.

Joulun tuntua on muutenkin meillä kotona yhä. Syksyllä istutetut sipulikukat eivät ihan ehtineet jouluksi kukkaan, mutta upeat vaaleansiniset hyasintit edelleen levittävät huumaavaa tuoksuaan ympäri asuntoa.

Ja vaikka joulukukkia vielä kukkiikin kotona, piti kaupasta napata jo kimppu tulppaaneja piristämään. Tosi kiva, että runsaita sekavärikimppuja löytyy ihan perusmarketistakin.

Tänään sunnuntaina kävimme jo aamupäivällä kahvakuulatreeneissä, niin alkuillasta jaksoimme lähteä kaupungille nauttimaan LUXin tuomasta valosta. Monenlaisia kohteita oli taas tarjolla. Eniten itseämme miellytti Kansallismuseon seinään heijastettu teos. Ja tulihan siinä kaiken kaikkiaan kymppi täyteen ihan huomaamatta 😎

Kotiin päästyämme T kokkasi alkuviikon lounaaksi broileri-riisipataa ja samalla siinä itse paistoin pellillisen joulutorttuja.

Kun tämä joulu on vain kerran vuodessa niin nautitaan siitä kunnolla 😊

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s