Arkiruokaa muun touhun lomassa

Ruoanlaitto on meidän perheessä mukavaa touhuilua yhdessä. Yleensä kokkaamiseen on myös aikaa, ja siinä saa kaikessa rauhassa puuhastella kyökissä ilman sen suurempaa kiirettä. Keittiössä syntyykin monena iltana seuraavan tai seuraavien päivien lounasruoat. Tässä yhtenä päivänä tultiin kotiin sen verran myöhään, että ruoanlaitto piti sovittaa muun tekemisen lomaan. Onneksi on olemassa niitä helppoja arkiruokia, joiden valmistuksen aktiivinen osuus vie vain pienen hetken.

Tällä kertaa valmistui yksi arkiruokasuosikeistamme, tonnikala-pastavuoka. Ja helppoa kuin heinänteko (joka itse asiassa muuten ei ole helppoa nimim. kokemusta on) – kaikki ainekset sekaisin ja uuniin.

Ainekset yhteen vuokaan (Arabia uunikokki) ovat:

 • 250 g lasagnettekuivapastaa (tai muuta ”kuviopastaa”)
 • 1 tölkki (200 g) tonnikalaa
 • 1 tölkki (500 g) paseerattua tomaattia
 • 1 sipuli
 • 2 dl ruokakermaa
 • n. 1,5 dl vettä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • mustapippuria
 • pizzamaustetta
 • suolaa
 • 2 dl juustoraastetta

Laita heti uuni lämpiämään 175 asteeseen, koska valmistus vie vain hetken. Varsinaisesti tässä ei ole mitään tekojärjestystä, kun kaikki ainekset sekoitetaan keskenään. Aluksi voi kuitenkin tonnikalasta valuttaa nesteen pois ja kuutioida sipuli halutun kokoisiksi paloiksi. Mausteita ja suolaa voi lisätä maun mukaan. Jos haluaa hieman pikantimman vivahteen, niin sekoita joukkoon vähän sriracha-kastiketta. Ja tosiaan, ennen kuin kukaan kysyy, tässä reseptissä pastaa ei keitetä, vaan se sekoitetaan kuivana joukkoon.

Itse sekoitan ainekset isossa muovikulhossa ja kaadan siitä vuokaan. Sekoituksen voi toki tehdä vuoassa, niin on vähemmän tiskattavaa. Viimeiseksi ripottele päälle juustoraastetta maun mukaan, itse laitan sellaiset pari desiä. Sitten vuoka uuniin ja valmista pitäisi olla 45 minuutin päästä. Joskus menee vähän enemmän, kun haluan juustokuorrutteen saavan hyvän värin.

Pastavuokaa voi tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Kokkailemisiin!

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s