Parveke syysasuun ja puhtaat ikkunaruudut

Emme varmaan ole tässä maailmassa ainoita, jotka loppukesän vaihduttua syksyyn huomaavat, kuinka likaiset ikkunat ovat – eihän siitä nyt niin kauan ole, kun ne pestiin edellisen kerran…? Meillä ikkunoiden pesua oli lisäksi viivästyttänyt se, ettei pesu-urakkaa toimittanut alkaa ennen kuin parveke olisi siivottu ja laitettu syyskuntoon.

Tänään aamu valkeni aurinkoisena ja mukavasti plussan puolella, vaikka yöllä oltiinkin lähellä nollaa. Aamupuuron ja kahvin lomassa puoliso vihjaili siihen malliin, että voisi olla paras päivä parvekeaskareille. Niinpä tuumasta toimeen.

Kesäkukkia pois, daalioista varret poikki ja odottamaan talvetusta kellarissa. Parveketta upeasti koristava villiviini on useamman vuoden asustanut isossa ruukussa, mutta selvää oli, että uusi multa tekisi terää, samoin vanhan oksiston leikkaaminen alas.

Juuripaakku oli todellakin vallannut ruukun, eikä ruukussa juurikaan ollut multaa jäljellä. Korkea aika tällekin siis. Uudelleenistutusta oltiinkin jo pidempään ehditty miettiä ja tilaisuutta varten hyvissä ajoin hankittu uudet ruukut – joo tosiaan kaksi – sillä selvästi oli kasvi myös jaettavissa. Nyt vain pitämään peukkuja, että selviävät talven yli ja viheriöivät jälleen ensi keväänä.

Ja kuin varkain ovat illat jo alkaneet pimetä ja valoa alkaa kaivata. Muun puurtamisen lomassa haettiin kellarista kesätauolle viedyt ulkovalot ylös ja asennettiin ne hauskoihin pajukartioihin. Illan tullen niistä tulikin mitä mukavin tunnelman luoja parvekkeelle, eikö vain?

Parvekkeen tunnelmavalaistusta

Istutuspuuhien ja parvekkeen siivouksen jälkeen oli vuorossa ikkunoiden pesu. Kun toinen aloitti toisesta päästä huushollia ja toinen toisesta, niin ei siinä sitten onneksi kauan mennytkään. Sisäkukkiakin muistettiin samalla: kirkkaiden ikkunoiden eteen ripustettiin kasvivalot roikkumaan verhokiskosta talvea ja pimeyttä vastaan. Valoviritykseen hankittiin Bauhausista ns. valaisinjohto ja Airamin ledikasvilamppu. Nyt pärjäävät toivottavasti kodin kukat pimeimmän yli.

Päivän päätteeksi tehtiin vielä iltakävely Töölöntörille Café Tin Tin Tangoon. Mukavassa viileässä illassa kahvihammasta alkoikin sopivasti kolottaa ja tuoksuvat korvapuustit saivat veden kielelle.

Café Tin Tin Tangon maistuvat korvapuustit

Kahvilassa oli mukava tunnelma ja ikkunasta oli hauska seurata lauantai-illan kulkua Töölöössä. Tästä on mukava jatkaa viikonloppua.

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s