Kiehtovat minipuutarhat

Viherpeukalot ovat jo jonkin aikaa fiilistelleet minipuutarhoista erilaisiin ruukkuihin ja purnukoihin. Minikasveja joka lähtöön on saatavilla edullisesti puutarhaliikkeistä. Mekin päätimme kokeilla ideaa ensin itsellemme kahteen lasiastiaan ja myöhemmin myös synttärilahjaksi.

167E8D75-7B37-47CC-8380-D3E08CF2483CRakensimme puutarhat laittamalla astian pohjalle ensin ohuen kerroksen lekasoraa, jonka päälle asetimme talouspaperin ennen multaa ja kasveja. Ensimmäisiä astioita kastelimme heti istutuksen yhteydessä liikaa, minkä vuoksi mullan päälle kasvoi hometta. Onneksi pelkkä pintamullan vaihto auttoi poistamaan ongelman. Kastelu sumuttamalla kasveja ja multaa aina pintamullan kuivuttua, on mielestäni sopiva tapa hoitaa kastelu.

Synttärilahjaksi tekemämme minipuutarha oli hauska projekti, joka lähti sopivan astian metsästyksestä. Oikeanlainen ”kultakalamalja” löytyi Pukinmäen puutarhasta. Kooltaan se oli sen verran iso että jouduimme tekemään pyöräretken sijaan uuden bussireissun maljaa noutamaan. Paluumatkalla pysähdyimme ihmettelemään Putinin ja Trumpin saattueeseen kuuluvaa helikoptereiden pörräystä helteisen kuumassa maanantai-illassa. Minikasvit hankimme Plantagenista ja koristekivet mullan päälle saimme pariskunnalta, jolla ne oli ollut viisi vuotta kaapin perukoilla käyttöä odottamassa.

Itse tehty lahja oli mukava antaa ja samalla kertoa kuinka hauska projekti lahjan rakentaminen on ollut.

-T-9AF88405-2543-475D-B47F-D4E07689830F.jpeg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s