Puutarhaunelmia

Kesä on puutarhaharrastajille, kuten meille, mieluisaa aikaa. Pyöräilylenkeillä on saatu ihastella tänäkin vuonna useita toinen toistaan upeampaa puutarhaa.

Asumme Helsingin Vallilassa kerrostaloasunnossa, joten meiltä puuttui oma piha, jonka parissa puuhastella. Olemme siinä suhteessa kuitenkin onnellisessa asemassa, että kodissamme on iso parveke. Sinne olemme luoneet oman pienen paratiisimme kukkineen, yrtteineen ja vesiaiheineen.

IMG_20180815_184843~2.jpg

Tänä vuonna parvekkeelta löytyy niin koriste- kuin hyötykasveja liki kolmestakymmenestä kukkaruukusta. Yksi parvekkeemme komistuksista on omiin suosikkikasveihini kuuluva ja kuvassakin näkyvä hortensia, jonka keväällä ostimme K-Raudasta ohikulkumatkalla. Tämä taitaa olla mallia terassihortensia.

Istutimme sen isohkoon ruukkuun ja olemme kastelleet ja lannoittaneet sitä läpi kesän. Sen alkuperäiset kukinnot olivat sinisiä (ehdoton suosikkivärini), mutta ne aika nopeasti kuihtuvat pois (kenties ruukku oli päässyt kuivumaan myymälässä). Puoliso uskalsi reilulla kädellä karsia tainta leikaten pois liki kaikki kukinnot. Pitkään se olikin vain vihreä pensas, mutta kesän mittaan siitä on kasvanut iso, ja yllätys oli mukava, kun se teki melkein joka latvaan uudet nuput, joista ensimmäiset ovat jo täydessä kukassa – vaaleanpunaisina!

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s