Joulukalenterin luukku 11: Millesgården Lidingössä

Tällä lyhyellä Tukholmaan suuntautuneella kaupunkilomalla on ehditty taas vaikka ja mitä. Päällimmäisenä mieleen nousevat Tukholman lukuisat museot ja tänään niistä vierailtiin Millesgårdenissa, joka on yksi kaupungin suosituimmista taidemuseoita.

Millesgården sijaitsee Tukholman naapurikunnan Lidingön puolella, mutta sen verran lähellä on, että museon pihalta voi nähdä Siljaterminaalin ja päivästä riippuen joko Silja Serenaden tai Silja Symphonyn. Millesgården on kuvanveistäjä Carl Millesin ja hänen vaimonsa Olgan elämäntyö, minne he rakensivat taiteilija-ateljeen ja sitä ympäröivän puiston veistoksineen.

Museossa on nyt esillä nykypäivän venetsialaista lasitaidetta yllättävienkin nimien tekemänä. Mm. enemmänkin muusta kuin lasitöistä tunnetun Ai Weiwein upea kattokruunu.

Mutta ehkä veistospuiston ohella upein nähtävyys tässä museossa on koti-ateljee! Rakennus jo ulkoa päin on näyttävä ja sisältä mitä mielenkiintoisin. Tällä visiitillä pääsimme näkemään myös kuinka rakennukseen oli tuotu joulua mukaan ☺️

Jos siis museoita Tukholmassa mietit, niin kannattaa tämä laittaa listalle! Seuraavaa kertaa jo tässä itse mietitään 😂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s