Joulukalenterin luukku 4: metromatka Espooseen

Tämä päivä meni ulkoillessa ja tutustuessa Espoon puolella metron laajennukseen Matinkylästä Kivenlahteen.

Voi sanoa ettemme olleet ainoat. Muillakin kanssamatkustajilla vaikutti olleen samoja suunnitelmia keskustelusta päätellen. Ja miksipä ei, kun vasta edellisenä päivänä tällä laajennusosalla metrot alkoivat liikennöidä. Metron ikkunan takaa muutamaa asemaa ihailtiin ja parilla pysähdyttiin mennen tullen.

Uusi upea Kivenlahden metroasema.

Kivenlahdessa käveltiin pieni lenkki lumisateessa merenrantaa myöten Laurinlahden puolelle, ennen kuin oikaistiin reitti Espoonlahden metroasemalle. Asema sijaitsee Lippulaivan ostoskeskuksen alla ja siellä olikin palveluita sen verran paljon, ettei välttämättä tarvitse kauemmas lähteä.

Tältä näytti Suomenlahti tänään Kivenlahdesta
käsin. Oikealla Kirkkonummi, vasemmalla Espoo.
Tältä näytti puolestaan Finnoon asemalla. Alue on tunnettu mm. linturuovikoistaan, ja asemalla luonto olikin otettu arkkitehtuurissa huomioon.
Jollei netistä omaksuttu tieto ihan väärää ole, niin nämä Finnoon metroasemalle johtavat liukuportaat ovat metroverkoston pisimmät.

Espoonlahdessa tosiaan jatkoimme matkaa Finnoon asemalle saakka, josta jatkettiin jalan Plantageniin. Joulukukkavalikoimaa ja muutakin olisi ollut riittämiin, mutta mukaan tarttui tällä kertaa vain pari pientä sypressiä. Niissä on jotain entisajan joulun fiilistä ja oma spesiaali tuoksunsa.

Mutta siellä oli paljon muutakin! Uutena juttuna (ainakin meille) olivat lukuisat kauniit kuusenkoristeet.

Olisihan noista pähkinänsärkijöistä joku voinut tulla kotiin serkkujen seuraan mutta jääköön nyt toistaiseksi odottamaan toista hetkeä ☺️

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s