Rauhallista joulua!

Sitä taas vuosi vierähti ja joulua taas juhlitaan. Koronan vuoksi tänäkin vuonna hieman rauhallisempaa joulun vietto meilläkin. Kotona ollaan kaksin ja nautitaan rauhasta.

Perinteinen joulukuusi jäi tällä kertaa hankkimatta, mutta pöydälle vanhaan Riihimäen lasin tölkkiin löytyi eteläisen Savon sydämestä minikuusi. Siinä koristeina porvoolaisesta askartelukaupasta löytyneet pähkinänsärkijätarrat ja Søstrene Grøne -kaupasta löytyneitä minilasipalloja ja puisia käsinmaalattuja palloja.

Päivänäöllä ohjelmassa ulkoilua ja retki vei ohi Triplan kauppakeskuksen, jossa hauskasti valot jätetty osaan huoneita, jolloin kauas näkyvät sydän ja lumihiutale.

Triplan Sokos hotellin ”jouluvalaistus”

Hietaniemen hautausmaa on perinteisesti ollut monelle yksi joulun ajan visiittipaikoista. Pyhäinpäivänä ruuhkaa riitti, joten otettiin varaslähtö ja käytiin hautausmaalla jo aatonaattona. Muualle haudattujen muistomerkillä ei ollut tunkua, ja omat kynttilät saatiin hyvin asetettua valaisemaan iltaa.

Muualle haudattujen muistomerkki Hietaniemen hautausmaalla aatonaattona 2021.

Eihän joulusta voi tietysti puhua ilman että ruoka mainitaan. Perinteisiä jouluruokia on saatu syödä jo pitkin joulukuuta, joten  ei enää pyhinä sellaisia niin mieli teekään. Jouluaaton ruokalajiksi valikoitui itsetehty pizza. Tuossa on variaatiota ollut kaikenlaista matkan varrella. Tällä kertaa taidetaan laittaa pizzaa tonnikalaa ja salamia. Pizzasta nauttiessa on mukava rentoutua katsomalla suoratoistopalvelusta jotakin jouluista ohjelmaa.

Oikein rauhallista joulua kaikille. Pitäkää huolta toisistanne!

J&T

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s