Blinejä vuosipäivänä

Se oli helmikuisen tiistain alkuilta. Treffit oli sovittu työpäivän päätteeksi Helsingin päärautatieasemalle kukkakaupan edustalle. Ilta oli kylmä, mutta tiukasti pidettiin kiinni alustavasti aiemmin suunnitellusta kävelylenkistä Töölöössä. Kohmeista oloa pakoon menimme kahville lämmittelemään. Ja siinä oli alku meidän jutulle 😍

Tänään treffasimme töiden päätteeksi samaisen kukkakaupan edessä, mutta jätimme kävelyn sikseen, koska liukkailla kaduilla oli loskaa ja vettä nilkkoihin saakka. Menimme suoraan kahville Kluuvin Fratelloon. Samat juomat, mutta tällä kertaa jaoimme korvapuustin. ”Sharing is caring” 😉

Fratellossa kahvia ja pullaa

Olimme jo aiemmin päättäneet käyttää joululahjaksi saamamme lahjakortin ravintola Kappelissa tänään. Ja yllätys oli mukava, kun huomasimme, että bliniviikot ovat taas kaupungissa. Tähtäimessä kolmen ruokalajin menu.

Kauniisti valaistu Kappeli Esplanadin puistossa

Alkuruoaksi valikoitui sienillä höystetty kermainen mustajuurikeitto. Keitto oli todella herkullinen ja vei kielen mennessään.

Kermainen mustajuurikeitto

Pääruoaksi valittiin sitten niitä blinejä. Annoksen nimi hauskasti blinipaletti ja kyllähän asetelma siltä näyttikin: juuri paistetun blinin seurana lautasella oli siianmätiä, smetanaa, poromoussea, kylmäsavulohitartaria, suolakurkkua ja sienisalaattia sekä erillisellä lautasella lisäksi punasipulia ja sillikaviaaria.

Kappelin kaunis blinipaletti

Alkuun heti tilattiin nimellistä lisämaksua vastaan toinenkin blini, kun näytti, että yksi ei voisi mitenkään riittää ja täytteitäkin oli runsaasti. Niinpä niin. Olihan siinä lopulta aika paljon syömistä, emmekä sitten jaksaneetkaan jälkiruokaa enää.

Ilta Kappelissa oli mitä mainioin. Ruoka oli erinomaisen hyvää ja palvelu ystävällistä ja sujuvaa. Ei jää viimeiseksi kerraksi tässä ravintolassa. Mukavat muistot jäävät tästäkin illasta muisteltaviksi sitten vuosien päästä.

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s