Luukku 19: No onkos tullut kesä nyt talven keskelle?

Kun ulkona paukkuu (pikku)pakkanen ja luonto on kääriytynyt lumivaippaan, voi joulukiireen keskellä nauttia kesästä ja rauhasta vain kivenheiton päässä ydinkeskustan vilinästä. Töölönlahden pohjukassa kohoaa majesteettinen kasvihuone, Helsingin kaupungin talvipuutarha.

Valkoinen atsalea on upea ilmestys joulukukkien joukossa.

Yli 120-vuotias Talvipuutarha on yksi suosikkipaikkojamme, ja sinne tulee poikettua aika ajoin, näin vuoden ollessa loppusuoralla voinee todeta, että liian harvoin kuitenkin.

Joulutähtien loistoa

Joulun tullen puutarhurit ovat tehneet Talvipuutarhasta uskomattoman upean joulukukkanäyttelyn. Siellä kukkivat kilvan tutustu joulukukat: hyasintit, amaryllikset ja joulutähdet, mutta myös vakituiset asukit, kuten esimerkiksi kolibrikukka Strelizia.

Upeita ja tuoksuvia sinisiä hyasintteja
Eksoottinen kolibrikukka – kukka muistuttaa lintua

Kukkien ihastelun lomassa voi katsella suihkualtaassa uivia karppeja ja istahtaa penkille tai pöydän ääreen vaikka päiväkahville – kunhan muistaa vain itse tuoda ne mukanaan. Ja onhan kasvien joukkoon tuotu aikamoinen määrä muitakin ihmettelyn ja ihailun aiheita.

Ison kannon alla asuu tonttuperhe

Tässä luukussa olevat kuvat ovat muistoja aika lailla tasan vuoden takaa. Tänä jouluna emme vielä ole ehtineet tuonne, mutta asia täytyykin korjata pikimmiten.

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s