Luukku 17: juhlien jälkeen

Tuossa viime viikolla vietimme pikkujouluja seuranamme H ja P. Nyt vajaa viikko pikkujoulujen jälkeen on mukava palata hetkeksi juhliin, erityisesti tarjoiluihin.

Joulun aikaan moni varmasti saa nauttia niitä perinteisiä jouluruokia ihan riittämiin. Meidän taannoisen Rooman-matkan jälkeen ajatus tarjoiluista italialaiseen tyyliin sai ilmaa siipien alle.

Alkumaljoiksi valitsimme glögin sijasta epätodellisen väriset Aperol Spritzit. Italian Veneton maakunnasta lähtöisin olevat aperitiivit löytyvät nykyään myös Helsingin katukuvasta kesäisin.

Joko on aper(ol)itiivin aika?

Aperitiivien perään sitten samalla alkuruoaksi kuin pääruoaksikin oli erilaisia antipastoja: parmankinkkua, bresaolaa ja Milanon salamia, puhvelimozzarellaa ja gorgonzolaa, oliiveja, artisokansydämiä, tuorejuustotäytteisiä paprikoita, viininlehtikääryleitä jne. Lisäksi T paistoi suussasulavan herkullista Margherita-pizzaa.

Taustalla herkullinen pizza margherita by T ja edessä mm. puhvelimozzarellaa.

Tarjoilut oli helppo laittaa esille lyhyessäkin ajassa ja varsinaiseen ruoanvalmistukseen ei käytännössä mennyt lainkaan aikaa, jos pizzan valmistusta ei oteta huomioon. Sekin valmistuu kyllä siinä muiden valmistelujen ohessa. Ohjekin on perin helppo.

Antipastot vielä toistaiseksi siistissä järjestyksessä.

Pikkujoulujen jälkiruoka oli sitten se työläin ja useampivaiheinen. Italia-teemaan olisi sopinut tiramisu, mutta sitä tehtiin samalle vierasparille jo heidän edelliselle visiitille, niin nyt päädyin tekemään yhden joulun kestosuosikeista, mausteisen juustokakun glögikiilteellä. Ohjeen löydät K-ruoan reseptisivulta.

Herkullinen joulupöydän katseenvangitsija on mausteinen glögi-juustokakku, joka saa sesonkiin sopivan koristelun kanelitangoista ja tähtianiksista.

Tällainen antipastotarjoilu sopii melkein mihin tahansa illanistujaisiin. Se on myös helppo ja nopea tehdä. Ja kun kaupassa on nykyään saatavilla monenlaisia tähän tarkoitukseen soveltuvia tuotteita, on varmasti jokaisen suuhun sopivat makupalat helposti löydettävissä. Ainakin meidän perheessä antipastoja tarjotaan jatkossakin.

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s