Luukku 15: päiväretki Porvooseen

Jo pitemmän aikaa sitten päätettiin, että tänäkin vuonna joulun alla tehdään visiitti jonnekin Helsingin ulkopuolelle katsomaan joulutunnelmaa. Vuosi sitten olimme Turussa (vesisateessa), ja tänään suunnistimme Porvooseen, jossa sää suosi meitä.

Porvoon kadut tulvivat joulua. Vanhakaupunki oli koristeltu upeasti, puodeissa oli kauniita kuusia ja koristeita. Antiikkiliikkeissä oli pöydät katettu jouluisiksi. Ja myös keskustan ulkopuolella näkyi joulu.

Porvoon vanhassa kaupungissa on erityisen paljon antiikki- ja vanhan tavaran kauppoja sekä erilaisia sisustukseen keskittyviä puoteja.

Ja tunnelma siellä onkin erinomanlaisen kotoisa. Joka puotiin teki mieli astua sisään tutustumaan tavaratarjontaan.

Poikkesimme myös Taidetehtaan joulumarkkinoilla, missä riitti toinen toistaan upeampia käsityötaidon näytteitä. Matkalla satuimme myös ohittamaan Porvoon kukkatalon, jossa oli upea kokonaisuus joulukukkia. Sieltä mukaan lähti pari kuparista suojaruukkua.

Päiväkahvit joimme tunnelmallisessa Cafe Cabriolessa, jonka tiski notkui toinen toistaan herkullisemman näköisiä kakkuja.

Päivä Porvoossa oli erinomanlainen. Porvoo on kiva kaupunki pistäytyä joulun alla. Tänä vuonna tunnelman olisi nostanut kattoon lumipeite. Ehkä ensi vuonna joulun alla Porvoossa on valkoinen maa.

-J-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s